Madvarer som hjælper pa sovnbesvær

Stress, tankemylder og bekymringer kan være årsager til søvnbesvær og er derfor tit grunden til, at man har svært ved at falde i søvn om aftenen. Der findes heldigvis rigeligt med råd og tricks til, hvordan du kommer søvnbesværet til livs. Faktisk kan du spise dig til en bedre søvn, hvilket vi vil forsøge at guide dig til herunder.

Det skal du undgå

Hvis du ønsker en god nattesøvn, bør du især undgå at drikke alkohol, sodavand og kaffe inden sengetid, da disse hæmmer og mindsker hjernes produktionen af melatonin. Selvom der er stor forskel på, hvor følsom kroppen er overfor koffein, alkohol og sodavand om aftenen, er det en god idé at undgå disse drikkevarer efter klokken 15. Faktisk er der skrevet en blog om søvn, hvor du kan læse mere om diverse madvarer, du bør undgå.

Tun

Faktisk har tun en positiv effekt på din søvn, da fisken indeholder mange B-6 vitaminer, hvilket er med til at øge produktionen af melatonin. Melatonin er et hormon, som hjælper kroppen med at falde til ro og dermed forbedrer din søvn. Hvis du ikke bryder dig om tun, kan gode alternativer være madvarer såsom tørrede bønner, linser, krebs og pistacienødder, da disse også er rige på B-6 vitaminer.

Fede fisk

Omega-3 fedtsyrer og særligt DHA er godt for nattesøvnen, da disse også frembringer melatonin i hjernen. Her er fede fisk som ansjoser, ørred, laks og sild især godt, da disse indeholder omega-3 og DHA. Kan du ikke lide fisk, er det en rigtig god idé at tage fiskeoliekapsler som supplement til din kost.

Mørk chokolade

Stress og tankemylder er ofte to store faktorer, som forhindrer os i at falde i søvn. Mørk chokolade kan være med til at reducere mængden af stresshormoner, hvilket gør, at vi har nemmere ved at falde i søvn.